Kjellåke Östlund förvärvade 1988 en skogsbacke i Bäsna, en norrsluttning med ett litet timmerhus omgivet av mörk granskog. Här gick förr betande kor och höll undan sly och gräs men när de försvann på 50- 60 talet började kohagen sakta men säkert att växa igen. Under 9 år pågick sedan arbetet med att gräva dammar, anlägga grusgångar och rabatter samt renovera och uppföra nya byggnader som tex butik, café, växthus och hönshus. Idag sysselsätter trädgården 9 personer på heltid under sommarhalvåret, från mitten av april till slutet av oktober.

VARMT VÄLKOMMEN på en rundvandring i trädgården där vi berättar hur det kom sig att vi anlade en visningsträdgård i en gammal kohage. Vi berättar vidare om själva uppbyggnaden och tanken med vår trädgård. Vi tar en promenad genom perennagården och förbi den japanska delen med fiskdammen och kojkarparna och därefter upp genom trollstigen för att hamna längst upp vid den översta av våra 8 dammar, med en hänförande utsikt över hela trädgården. Vi går vidare ner förbi hönsgården och hamnar slutligen vid rosavdelningen där vi visar de mycket härdiga kanadensiska rosorna. Här finns möjlighet att ställa frågor av alla de slag innan det är dags för en avklopplande fikastund i trädgården där du hittar bord och stolar lite överallt.

Den guidade turen tar ca 30 minuter.
Minsta antal per grupp 10 personer
Pris för trädgårdsvandring med guide 50 kr/person
25 kr/person vid grupp om minst 20 personer

I hela Trädgården är det fri entré och du kan även välja att själv vandra runt i egen takt och sedan fika i lugn och ro.

Ring och boka din trädgårdsvandring med guide på tel 070-2100642 vardagar mellan kl 10-18.

VARMT VÄLKOMMEN till en trevlig dag i Bäsna Trädgård önskar Kjellåke Östlund med personal.